Er is geen beroep dat zo dynamisch is als dat van kapper. De ontwikkelingen op dit vakgebied volgen elkaar in sneltreinvaart op en het is al een baan op zich om op de hoogte te blijven van nieuwe trends, wéér nieuwe haarkleuren, producten en materialen.

Dames- en herenkappers

En dat terwijl een bezoek aan de kapper voor de klant vaak even een rustpuntje in het hectische bestaan is. Want meer dan ooit tevoren wordt de klant bij de kapper in de watten gelegd. Er is koffie en tijd voor de klant in de kapsalon. Overigens is de strikte scheiding tussen dames- en herenkappers er niet echt meer. Er zijn nog wel degelijk kappers voor vrouwen en mannen, doorgaans kunnen beide geslachten overal terecht en dat geldt ook voor kinderen.

Gezichtsvorm door een dameskapper

De moderne kapper is creatief en heeft kennis van zaken. Hij of zij – vrouwen zijn nog veruit in de meerderheid- moeten aan de vorm van het gezicht al kunnen bepalen welk kapsel wel en welk kapsel niet zal staan. Een ovale vorm betekent geschikt voor elk denkbaar kapsel, rond of vierkant? Dan kiest de vrouw of man met de schaar eerder voor een kapsel tot net over de oren en een korter kapsel tot net onder de kaken.

Oranje, paars of blauw verven

Behalve dat de technieken veranderd zijn, wordt ook verwacht dat de medewerkers van een kapsalon alles weten van haarkleuren, ook al iets dat nog steeds volop in ontwikkeling Was het vroeger een zeldzaamheid dat iemand het haar van een kleurtje voorzag en coupe soleil bij wijze van spreken al spectaculair was, tegenwoordig kan op kleurgebied alles. Oranje, paars of blauw? Geen probleem, de kapper regelt het voor je.

Online een afspraak maken bij de kapper maken

Het kappersvak beoefenen betekent cursussen volgen, betekent de ontwikkelingen op de voet volgen en betekent elke dag opnieuw vriendelijk voor de klant zijn. Want service en vriendelijkheid is in de wetenschap dat de concurrentie in de kapperswereld ontzettend groot is, een vereiste. Ook de klant is veranderd, zelfs als er een afspraak gemaakt wordt. Kon dit vroeger alleen telefonisch en later met behulp van een stoplicht op de stoep, tegenwoordig maak je online een afspraak.

Lees hier meer