Het nieuwe jaar is begonnen en dus heb je goede voornemens, wensen en doelstellingen voor 2019 al uitgesproken én weet je precies wat je ook precies met je haar gaat doen dit jaar. Gekleurde kapsels zijn ook dit jaar weer hip, heel hip zelfs. We geven je alvast wat inspiratie en stellen je gerust: het mag namelijk een onsje minder extravert dit jaar.

Rosé gouden lokken

Voor de goede orde, ook bij de herenkapper laat je je een gekleurd kapsel aanmeten, want de tijd dat dit alleen voor de vrouw was weggelegd, ligt al mijlenver achter ons. Behalve knippen laat de moderne man het haar ook kleuren, zeker als de eerste grijze haartjes zich onopvallend maar meer en meer laten zien. Hoewel de trend in jouw dorp of stad straks wel heel anders kan zijn, geldt mondiaal dat roségouden lokken dé haarkleur van 2019 gaat worden, althans dat denken de mensen die daar voor door geleerd hebben. Een kapsel met roségouden lokken staat, zo zegt men, bij elke haarkleur en pakt bovendien per haarkleur anders uit. Of zo’n gekleurd kapsel ook iets voor jou is, is een kwestie van smaak. Chique en stijlvol is het in elk geval wel.

De herenkapper

Overigens word je tegenwoordig niet zo snel verrast als je besluit te kiezen voor een gekleurd kapsel. Elke zichzelf respecterende herenkapper heeft tegenwoordig behalve een schaar ook een tablet in de hand. Nadat hij een foto heeft genomen van je gezicht, zet hij met een speciaal kappersprogramma elk denkbaar kapsel denkbeeldig op je hoofd, en dus ook elk gekleurd kapsel. Op die manier krijg je al een heel aardige indruk hoe je gekleurde kapsel er uit gaat zien en sta je niet helemaal voor aap als je de salon verlaat met de toch wel opvallende oranje lokken in je verder zwarte haar.

Nuance

Voor mannen die wel een beetje kleur willen, maar toch ook weer niet al te opvallend door het leven willen gaan, is het feit dat 2019 ook het jaar is van de natuurlijke glans een geruststellende gedachte. Volgens haarexperts is binnen het palet aan kleuren dat je tegenwoordig in het haar ziet de natuurlijke glans weer een opvallende glans. Naar verluidt doen met name de natuurlijk bruintinten het prima dit jaar. Je haar kleuren is dus niet per definitie voor een opvallende kleur kiezen. In 2019 kis je voor de nuance, voor wat warmere of juist koelere tonen. Zo, weten de specialisten op het gebied van gekleurde kapsels, gaat je gezicht meer spreken.

Meer over kapsels lees je door hier te klikken!