Nee, een hairstylist is toch iets anders dan een gewone kapper. Een hairstylist verzorgt namelijk het haar van de klant, toch iets anders dan wat een herenkapper of dameskapper doet. De hairstylist gaat er ook op uit om mensen thuis te knippen, al is de kapsalon vaak wel de thuisbasis. Behalve het knippen van haar doet de stylist meer in de vorm van bijvoorbeeld het verven, bleken, opsteken en krullen van haar, zoals ook permanenten tot het takenpakket behoort.

Kapper plus knippen

De opleiding tot hairstylist is dan ook iets uitgebreider dan die van een heren- of kinderkapper. De stylist leert namelijk ook hoe je haar mooi op kunt steken en hoe je haar kunt watergolven. Een kapper plus, zo zou je de stylist ongeveer kunnen omschrijven. Het al eeuwenoude beroep is een afgeleide van de barbier. Een man die zich behalve met het kortwieken van hoofdhaar bezighield met baarden en snorren. De barbier werd later een herenkapper zoals we die nu kennen. Op de kappersopleiding is de scheiding tussen iemand die vrouwen knipt of mannen doet niet meer zo duidelijk aanwezig. Studenten worden tegenwoordig geleerd hoe beide geslachten geknipt moeten worden.
Leren en praktijkervaring bij de herenkapper

Wie een carrière als haarspecialist, want zo mag je de stylist toch wel noemen, ambieert die moet er rekening mee houden dat de opleiding twee jaar duurt. Vervolgens kan nog de opleiding allround kapper opgepakt worden, deze opleiding duurt dan nog een jaar. De opleiding tot hairstylist is een combinatie van leren (van theorie dus) en praktijkervaring bij een erkende stylist opdoen. En ook bij dit beroep geldt dat ervaring opdoen ontzettend belangrijk en leerzaam is, zoals na de studie ontzettend veel geleerd kan worden door te gaan werken in een kapsalon. Behalve in een kapsalon werken erkende stylisten als zelfstandig ondernemer of bijvoorbeeld op een schoonheidsresort.

Meer uitstraling door een dameskapper

De hairstylist kan je haar net even meer uitstraling geven, kan een kunstwerkje van je haar maken en je haar zo modelleren dat je je afvraagt of dit wel echt je eigen haar is, Van watergolven tot het opsteken en kleuren van hoofdhaar, de stylist weet hoe ze van je kapsel een bijzonder kapsel kan maken.

Voor meer informatie klik hier