Je hoort het met name vrouwen best vaak zeggen. ‘Ik ga even naar de schoonheidssalon voor een gezichtsbehandeling.’ Maar wat houdt zo’n gezichtsbehandeling dan precies in? Hoe ziet een gezichtsbehandeling er dan precies uit?

Ten eerste kan onderscheid gemaakt worden tussen een gezichtsbehandeling om voor huidverbetering te zorgen en een behandeling die vooral als aangenaam beschouwd wordt, als een soort van ontspanning. Tussen deze behandelingen zit nogal eens wat verschil, zeker in de mate van het reinigen van de huid. In de schoonheidssalon word je eerst van alles over de reden van je bezoek gevraagd en zullen je ook vragen gesteld worden over de status van je gezichtshuid, zodat de behandelaar een beeld krijgt welke producten hij of zij gaat gebruiken. Het diep reinigen van de huid staat altijd op het programma, zoals de huid ook altijd gekalmeerd wordt.

Voor de gezichtsbehandeling

Of je nou voor huidverbetering of uit luxe komt, in vrijwel alle gevallen zal de huid eerst grondig gereinigd worden. Vaak worden je hals en je decolleté ook meegenomen, iets waar je wat betreft de kledingkeuze wellicht rekening mee kunt houden. Vervolgens wordt vaak een zogenaamd doorbloedingsmasker aangelegd. Het resultaat is een huid zo rood als een tomaat. Scrubben of het gebruik van peeling is een logische volgende stap. Je huid is nu wat dunner en daardoor kan het later de zogenaamde werkstoffen veel beter opnemen. Daarmee is het voorbehandelingstraject afgerond.

De gezichtsbehandeling zelf

En dan? Dan kunnen in elk geval die hinderlijke gerstekorrels en mee-eters eenvoudig verwijderd worden en kunnen bijvoorbeeld ook je wenkbrauwen eens een keer weer in model gebracht worden. Eigenlijk is je gezichtshuid nu pas klaar om heerlijk en/of functioneel gemasseerd te worden, want nu pas is de hoofdhuid helemaal ontspannen. De schoonheidsspecialist(e) kan vervolgens alle kanten op: er kan crème aangebracht worden, je kunt genieten van een masker en er kan nacht crème gebruikt worden. Tenslotte kan er ook nog make-up aangebracht worden.
Net op het moment dat je zo ontspannen bent dat je dreigt in slaap te sukkelen, zit de behandeling er op. Conclusie: een gezichtsbehandeling wordt altijd als zeer ontspannen ervaren, ongeacht wat precies het doel van de behandeling is. En als je helemaal geluk hebt, dan zit je ook nog eens in een verwarmde stoel. Tenslotte: de tijd dat alleen vrouwen een gezichtsbehandeling ondergingen, ligt mijlenver achter ons. Ook de moderne man hecht tegenwoordig aan een gave hoofdhuid, iets wat door schoonheidsspecialisten met instemming begroet is.

Voor meer informatie over gezichtsbehandelingen klik hier!