Eens per zes weken zou je eigenlijk een bezoek moeten brengen aan de kapper, als jij je haar lief hebt tenminste. De kapper heeft het niet gemakkelijk anno 2019. Niet omdat er geen werk is, wel omdat er heel erg veel concurrentie is. Zelfs in de kleinste dorpjes stuit je vaak op meerdere kappers en daardoor is het keihard werken om het hoofd boven water te houden.

De moderne kapper beheerst alle facetten van het vak

Het zal je dan ook niet verbazen dat de moderne kapper alle facetten van het vak beheerst en het niet uitmaakt wie er in de stoel gaat zitten: een man, vrouw of een kind. Een klant is een klant, en die moet in de watten gelegd worden. Als kapper moet je het verschil maken, zorgen dat jij je eigen klantenkring kunt behouden en daarnaast nieuwe klanten zien te werven door elke dag opnieuw met een grote glimlach geweldig werk te leveren.

Speciale stoel voor kinderen, vrouwen kiezen meerdere kleuren

Voor de kinderen is er een speciale stoel beschikbaar en de vrouwen van nu laten behalve het haar knippen of snijden vandaag de dag vooral hun haar kleuren. De trend is om meer dan een kleur in je haar te doen, en die trend lijken steeds meer mensen te volgen. Binnen de kapsalons neemt het kleuren van het haar dan ook een steeds voornamere rol in. Je kunt bij de moderne kapper toch al veel meer dan knippen alleen.

Van highlights tot extensions en technische hulpmiddelen

Van highlights tot extensions en watergolven, het kan allemaal bij de kapper tegenwoordig die ook meer en meer gebruik maakt van technische hulpmiddelen. Zo kun je op de tablet en nadat een foto van je hoofd is gemaakt al te zien hoe een eventueel nieuw kapsel eruit zal gaan zien. De kapper gaat nadrukkelijk met de tijd mee.

Alsof de barbier zijn vak weer heeft opgepakt

De man kan tegenwoordig ook prima zijn baard en snor laten verzorgen bij de kapper, iets dat ook weer helemaal terug is. Alsof de barbier zijn oude beroep weer heeft opgepakt. Behalve de werkzaamheden op zich is de factor service ook steeds belangrijker geworden. De klant moet echt in de watten gelegd worden, moet koffie geserveerd krijgen en moet in een goede stoel en onder begeleiding van leuke muziek even genieten van een momentje van rust. De kapper is al geruime tijd niet te benijden.