Er zijn zoveel verschillende kappers dat je tegenwoordig niet eens meer weet naar wat voor kapper je eigenlijk heen moet, er is in deze tijd zelfs een studenten kapper. Sommige mensen hebben niet genoeg geld om naar een dure kapper te gaan en dus kiezen ze voor een tientjes kapper. Hier betaal je ongeveer 10 euro en dan worden je haren geknipt, niks erop of eraan en voor velen is dit soms al weg genoeg. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je van een kapper verwacht en wat jij zelf wilt. Als jij je haren wilt laten stijlen etc dan is t niet aan te raden om naar een tientjes kapper of studenten kapper te gaan want de kans is groot dat het hier niet gaat lukken. Het kan mislukken of ze bieden deze mogelijkheid niet eens aan, er zijn genoeg redenen waarom een kapper het niet zou kunnen.

Wat voor kapper dan?

Veel studenten gaan naar een studenten kapper, het is goedkoop en soms is het zelfs wel een vriend of vriendin. Soms is er ook een studenten kapper aanwezig in een goeie kapsalon, zo’n kapper is dan nog steeds in opleiding. Je kunt ervoor kiezen om door hem of haar je te laten knippen, dit zal iets minder duur zijn maar de studenten kapper mag fouten maken, dus als er iets fout gaat dan is het gebeurd en krijg je je geld niet meer terug, tenzij er echt iets flink mis is gegaan.

Een beginnend kapper zal natuurlijk niet de gekste en mooiste haarstijlen kunnen creëren bij jou. Het wil ook nog wel is voorkomen dat een kapper zegt dat er bepaalde mogelijkheden niet geschikt zijn voor jou haar, maar ga je naar een wat duurdere kapper dan is het wel degelijk mogelijk. Vaak is een goedkope kapper en kan het ook een studenten kapper zijn. Je moet echter wel respect hebben voor een studenten kapper, hij of zij staat daar misschien pas een week op de werkvloer en staat toch gewoon met zekerheid of misschien zelfs wel met stress andere mensen te knippen. Velen zullen dit niet prettig vinden, een kapper die niet begint of die in opleiding is bij die kapsalon maar voor haar of hem is het goed om ervaring op te doen en dus verschillende haarstijlen proberen te creëren. Of je nu dus naar een goeie kapper wilt maar meer betaalt of bijvoorbeeld een studenten kapper waar je iets minder betaalt is dus soms lastig om te beslissen want je wilt er natuurlijk wel gewoon goed uitzien!

Studenten kapper