Ben je visagist, dan mag je beslist een specialist in make-up genoemd worden. Je houdt je dan bezig met het aanbrengen van make-up en geeft daarnaast deskundig advies over alle soorten en merken make-up die er zijn. Een visagist wordt ook wel make-up artist genoemd. Een visagist weet alles van huidtypen en kleuren en kan je moeiteloos vertellen welke make-up het best bij je huid past.

Visagie

Het opmaken van bruiden, fotomodellen en acteurs

In de praktijk van alledag houdt een visagist zich vaak met meer dan alleen make-up bezig en behoort ook de verzorging van haar tot een van de activiteiten van een visagist. Een visagist specialiseert zich ook vaak in bepaalde takken van het aanbrengen van make-up. Dan moet je denken aan het opmaken van bruiden, fotomodellen of acteurs.

Visagist is iets anders dan schoonheidsspecialist

Een visagist wordt wel eens verward met een schoonheidsspecialist, en toch zijn het twee totaal verschillende dingen. Ben je schoonheidsspecialist, dan richt jij je met name op huidverzorging en breng je vooral maskers en allerhande crèmes aan. Dit doet een schoonheidsspecialist door het maskeren van puistjes en oneffenheden, terwijl aan de andere kant de pluspunten van iemands gezicht juist worden geaccentueerd. Dit doet de schoonheidsspecialist overigens ook met make-up, net als de visagist.

Visagist is op de hoogte van alle trends op make-up gebied

Tot de dagelijkse werkzaamheden van een visagist behoren onder meer het aanbrengen van make-up als eyeliner, oogschaduw, mascara, concealer, lippenstift en lipgloss, foundation en zeker ook nagellak. Ook het verwijderen van make up behoort tot de werkzaamheden van een visagist die daarnaast klanten adviseren over de producten die zij het beste kunnen gebruiken bij hun type huid. Uiteraard is de visagist altijd op de hoogte van alle trends in de wereld van de make-up.

Raakvlakken met het werk van de schoonheidsspecialist

Ben je visagist dan kun je aan de slag in beauty salons, kun je aan de slag voor cosmeticamerken en parfumerieën. Bovendien laten visagisten zich niet zelden als freelancer inhuren. Het werk van de visagist past in het rijtje van kappers, manicures, pedicures en stylisten. Daarnaast heeft het dus raakvlakken met het werk van een schoonheidsspecialist.

Prima te combineren met een baan of andere studie

Lijkt het je wat om veganist te worden? Dat kan prima door de mbo-opleiding visagie te volgen. Deze opleiding is in deeltijd te volgen en kan dus prima met een baan of een andere studie gecombineerd worden.